زمينه و هدف: ما در اين تحقيق با روش آناليز المان محدود به بررسی تاثيرطراحيپلتفرمسوئيچينگ روی ايمپلنت Laser-Lok بر روی تنش های وارد بر استخوان کرستال در ناحيه فصل مشترک استخوان با کولار ايمپلنت Laser-Lok می پردازيم و نتايج را با نمونه شاهد مقايسه می نماييم تا مشخص گردد که طراحی پلتفرمسوئيچينگ روی ايمپلنت Laser-Lok چه تاثيری بر روی ميزان تنشهای وارد بر استخوان کرستال خواهد گذاشت.
روش بررسی: برای انجام آناليز المان محدود در ابتدا مدل سه بعدی ايمپلنت اصلی (ايمپلنت Laser-Lok دارای پلتفرم سوئيچينگ) و نمونه شاهد [1] (ايمپلنت Laser-Lok با اباتمنت هم سايز) و همچنين مدل سه بعدی استخوان فک پايين (منديبل) را تهيه می نماييم. سپس هر دو ايمپلنت را بطور جداگانه با استخوان منديبل در ناحيه پره مولر و البته با در نظر گرفتن شرايط مرزی مناسب مونتاژ می کنيم. لازم به ذکر است که ايمپلنت شاهداز همه نظر مشابه ايمپلنت اصلی بوده و تنها در سايز اباتمنت متفاوت اند. پس از مش بندی و در نظر گرفتن المان های مورد نظر با توجه به نيروهای وارد بر دندان در حين جويدن و در نظر گرفتن شرايط طبيعی، نيروی 100 نيوتنی را در دو حالت محوری [2] (صفر درجه) و مايل [3] با دو زاويه 15 و 45 درجه به مرکز اباتمنت هر دو ايمپلنت اصلی و شاهد در شرايط کاملا يکسان وارد می کنيم.
يافته ها: بطور کلی در اکثر حالات ايمپلنت اصلی نسبت به نمونه شاهد برتر نشان داد و تنش کمتری را به استخوان کرستال اطرافش وارد کرد.نتايج بدست آمده نشان می دهند که طراحی پلتفرم سوئيچينگ نه تنها از مزيت های فيکسچر Laser-Lok در کاهش تنش های برشی و کاهش تحليل استخوان نمی کاهد بلکه تمرکز تنش در نقاط بحرانی بالايی استخوان کرستال را کاهش داده و تنش ها را به نقاط پايين تر فصل مشترک استخوان کرستال با کولار منتقل می کند.
نتيجه گيری: برای جلوگيری از تحليل استخوان کرستال فقط کاهش تنش برشی کافی نبوده و حذف عامل بيولوژيکی نيز بايد مد نظر قرار گيرد. لذا ايده پلتفرم سوئيچينگ مطرح گرديد که می توان با ايجاد پل